20 Ağustos 2008 Çarşamba

Potansiyel arkadaşların

Anne ve babanın çevresindeki insanlar eş zamanlı olarak çoğalmaya başladılar. Bunun senin için iyi yanı hazır bir sosyal çevrenin oluşması. Daha doğduğun günden itibaren yan yana fotoğraf çektireceğin, iletişim halinde olacağın akranların olacak. Bu akranların kaçı arkadaşın da olur bilemiyorum ama işte minik bir akran listesi ve onların şimdiki halleri...

Çınar
En büyüğünüz o. Fatoş teyzenin oğlu, onaltıncı ayına çoktan girdi bile. Onu en son gördüğümde efe efe yürüyor, elinden tutmamıza izin vermediği gibi bir de onu yalnız bırakmamız için itiyordu bizi. Bu aralar biraz huysuzmuş ama eminim geçicidir. 3-5 güne kalmaz pamuk gibi olur yine. Onu güldürmek çok kolay.

Çınar 2
Başak teyzenin oğlu. Onu doğduğu günden beri fotoğraflardan ve annesinin anlattıklarından takip ediyorum. Çok çok güzel bir erkek bebek... Baban fotoğraflarını gördüğü zaman bayılmıştı. Zaman zaman Urla'da, çoğu zaman İzmir Alsancak'talar. Kim bilir belki ilerde tekrar İstanbul'a taşınırlar da siz de bir araya gelme şansı yakalarsınız. 

Cansu
Canım Cansu... Daha 7 aylık minicik bir bebekken girdi kalbimize. Onun küvezdeki o halini baban da ben de unutamıyoruz. El kadardı ama öyle yumuşak, öyle güzeldi ki... Eve dönüş yolu boyunca ondan konuşmuş sonra ertesi hafta hemen yeniden görmeye gitmiştik. Şimdi bize kocaman oldu gibi geliyor; oysa sadece 5.5 kilo... Haftasonu misafirliğe geldi evimize ilk kez; bütün gün mest olduk. Hele mışıl mışıl göbeğini şişire şişire bir uyuyuşu var ki... Yeriz yeriz!

Deniz
Denizcik annesinin karnındaki yolculuğunu tamamlamak üzere. Bugün itibariyle 3 kilo olmuştu bile. Önümüzdeki hafta kulağımız telefonda olacak, çok heyecanlı bir bekleyiş bu. Kıyafetlerini sevdik geçen gün, her şeyi hazır artık. Ona sadece doğmak kalıyor. Denizle ilk fotoğrafınızda o kucağımda sen karnımda olacaksın. Deniz'in ilerde sana "sen daha annenin karnındayken" diye başlayan cümleler kurması sonuna dek hakkıdır.

Marjinal Bebeler Çetesi
Evet böyle bir çete var. Bakalım bu çeteden kim kimle nasıl anlaşacak. Marjinal'in pikniklerinde, özel gezilerinde bir araya geleceksiniz bol bol. Kimler yok ki çetede Sarp, Beren, Deren, Duygu, Efe, Asya, Mahir (babası öyle çağırıyormuş ama henüz cinsiyeti bile belli değil, Nazlı'nın bebeği), Dilan (Sanırım isim alternatiflerinden sadece biri, Nevra'nın bebeği)... Epey keyifli bir oyun grubu gibi görünüyor uzaktan. Gaspar bu kadar çocukla başedebilir mi bilmiyorum; ama gelecek senelerdeki bebekli marjinal etkinliklerini merakla bekliyorum.

Bir sayışta en az 5-10 kişi... Oooo valla benim bu kadar arkadaşım yok. Oğlum yaşadın sen... Yalnız kızları görünce afra tafra yapmayalım rica edeceğim. Çevrede kız var falan dinlemem öperim. 

Hiç yorum yok: